Nilsson i skogen Överlevnad & Bushcraft

Krisberedskap: tankar om odling och överlevnadskurser

Medelst foliehatt på huvudet och stirrande blick genom köksfönstret ut över våra marker vaknar tankarna återigen. Det är dags att ta tag i odlingen. Höns har vi, får betar på markerna och vattenförsörjningen är omhändertagen.

Och sen gick allt åt helvete. Inte så att jag hade behövt ett välfyllt prepping-förråd men när jag och F gick skilda vägar sålde jag min halva av gården till honom och min personliga krisberedskapsgrad gick åt fanders. Stycket ovan har sedan dess legat som ett utkast och nu, över ett år senare, har jag fortfarande ingenstans där jag kan odla potatis och vänta ut kriget.

Nu skulle jag ju förmodligen bli inkallad och få ägna mig åt att lösa tut i luren åt brigadchefen istället för att mumsa egenodlade morötter men drömmen om egen mark kvarstår och jag kommer lösa det på ett eller annat sätt.

För att få lite inspiration om odling ställde jag frågan i en prepping-grupp på Facebook. Vad ska en odla? Svaren lät inte vänta på sig. ”Bara” 500 kvadratmeter räcker för att försörja en familj på fyra vid frilandsodling. Här finns en artikel om detta.

Med denna utgångspunkt vill jag skaffa mig någon form av litet hus och minst 500 kvm odlingsbar mark. Lite skog på det också såklart. Där kunde jag ju göra annat också… ordna överlevnadskurser kanske? Där snackar vi ett mål som heter duga. Skulle du gå kurs hos mig?

Arbetshäst i skogen

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply