Försvarsmakten GMU Nilsson i skogen

GMU dag 6

Heldag på skjutbanan och vi sköt för första gången. Väldigt roligt. Varmt och svettigt som satan med hjälm osv på sig men det är ju bara att vänja sig. Nu sköt vi från 10 meter så ingen erfaren kommer vara imponerad men jag kände mig relativt nöjd. Fick en träffbild om ca en 5-krona på 3 skott. I en serie även en dubbelträff eller vad det heter när andra skottet går i det första. 

Vi fick mat i isokärl och order om att trycka gigantiska portioner mat (allt uppmätt och utdelat i exakta mått) i ansiktet och hurrade för kungen när menyn presenterades. Chili con carne för att vara specifik. Samt chokladboll. Lyx. 

Tålamodsprövande som fasen när vissa konstant är mycket mycket långsamma och oorganiserade. Hjälper givetvis till där det är möjligt. 

Vapenvård i många timmar därefter var småjobbigt men egentligen var det grejen med att stå på ett stengolv i 4 timmar som sög och inte själva uppgiften. Finns inga stolar i vapenvårdslokalen. Kvällsfika trycktes snabbt ned och så tapto. Ligger i sängen nu. Fys-tester imorgon.

Förbättringspunkt: andningen i skyttet. Samt lite mer avstånd mellan fötterna i stående skjutställning. 

Stridsvärde: 4 – trött men mycket glad. Känns lite som att vara på sommarkollo. Alla verkar dock inte uppleva det på samma sätt. Undrar om det är för att jag är äldre… jag kan liksom bara slappna av, släppa all stress och vara in the moment. Bästa känslan. 

För övrigt, idag fick tredje grupp höra att sängbäddning/sträckning och städning som jag och en kamrat gjorde åt hela gruppen var det bästa en sergeant någonsin sett från rekryter första veckan. Och hon har utbildat många årskullar 🙂 

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply