Nilsson i skogen

GMU dag 59

Två koppar kaffe fick tillslut även denna dag att starta. Den runtvandrande förkylningen har återkommit till mig men fred och frihet ska likväl försvaras. Inledningsvis i en korridor där BRAK bland annat bestod av 8 × 55 sekunder i stående anläggning. Det vill säga, stående med sin AK 5:a som om man ska skjuta. Svider skönt i musklerna efter ett tag. 

Kängor på, gymnastikskor i handen och idrottshallen i sikte. Dags för ytterligare praktisk skyddsvaktsutbildning under ledning av Löjtnant Gött Mos. Förnämligt. Särskilt då vi även skulle hjula och göra kullerbyttor. Något jag, utan överdrift, var bäst på i plutonen. Undrar om förmåga till avledande manövrar/ förvirra motståndaren kan kompensera för andra brister? Dock tränar vi för krig, inte mot OS så mitt shining moment var snart förbi. 

Tyvärr var närkampen det också eftersom detta var vårt sista pass i gymnastiksalen. Jag vet att alla med mig kommer sakna Lt G-M både som person/instruktör och som ord. Högst moralhöjande tillrop som dock lever vidare i plutonen genom konstant användning. Precis som sergeantens ”helt jävla rätt och riktigt”, fänrikens snärtiga huvudvridning samt fun facts  (”det är därför han är chef!) och fysfänrikens ständiga påminnelse i form av muskelvärk över tiden och diverse bevingade ord. 

Nåväl. Efter lunch fortsatte vi med skyddsvaktstjänst utomhus. Också detta var mycket givande. Olika scenarior övades och vi tassade upp och ned på våldstrappan efter bästa förmåga. Vi fick även vara figuranter åt varandra vilket var väldigt, väldigt roligt. 

Dagens övningar är färdiga men kvällen är ung och utanför grindarna finns otaliga skogar som ropar på mig. Till en av dessa är jag på väg i skrivande stund. Hur det är möjligt att inte få nog av frisk luft i armén vet jag inte men jag ser fram emot en civil skogsmulle-kväll med vovvarna. 

Ni som läser vet ju (väl?) att jag jobbar som fotograf och driver egen kommunikationsbyrå vid sidan av (och innan) den militära grundutbildningen. Ikväll ska jag få kombinera ett par av sakerna jag gillar mest i form av att recensera en ny bok om just friluftsliv. Var passar det bättre att göra än framför en eld? 

Eftersom boken även handlar om överlevnad ser jag fram emot att vässa mig lite extra inför GMU:s slutövning Aldrig Ge Upp. 

På återseende, kanske redan ikväll här men definitivt på min Instagram.

Den förberedde överlever! 

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply