Försvarsmakten GMU Nilsson i skogen

GMU  dag 47

BrutalBRAKade igång fredagen. Death by age. 321 situps och lika många sekunders jägarvila. Sammanlagd ålder på plutonen, antal situps lika med ålder på person i turordningen. Tur vi inte är fler överlag eller fler som är äldre. Jag stod sist. Och är äldst. 

Utlåsning vapen och därefter skjutbana fram till lunch. Sköt på rörliga mål. Jag var för dålig. Var fler som var det så som tack fick vi även fysa med vapnen. Blev någon miss med matsalen så vi fick ingen iso utan fick utspisa inomhus. Karttjänst efter lunch. Ritade kartor (skisser) vilket var svårt. 

Tillbakaryckte mot kasern men fick spadar på vägen. Vi hade hört att bastun bokats åt oss och tänkte att nu jävlar kommer vi få gräva värn igen men icke. Lämnade dem bara i containern. Middag följdes således av bastu. Det gäller att göra det gött för sig själv. Väldigt uppskattat att befälen styrde upp.

Eftersom det var höger vänster om beslöt sig en stor del av plutonen för att framrycka mot stadens centrum. De som inte bastade var observatörer. Bevakningsområde Queens Arms. Resten anslöt därefter. Samkväm medelst god kamratanda och rusdryck i glaset som sig bör på verkstadsfredagar.  

Eftersom denna frekvens sannolikt är avlyssnad av främmande makt kan jag inte kommunicera allt för mycket. Risken att röja förbandets verksamhet och utrustning bedöms hög. Ett par i sammanhanget lustiga anekdoter bedöms värt att nedteckna för eftervärlden. 

Rekryt P står utanför krogen varefter en lokal (o)förmåga närmar sig och kläcker ur sig ”är du bög eller”. Kamraten svarar då ”det kanske jag är, vad spelar det för roll”. Idioten var kanske 45 och fortsatte vara otrevlig, rekryten strax över 20. Hoppet finns i ungdomen. Kompetensen finns i gruppen. Kamraten avslutar med att säga ”nej, jag är inte homosexuell men vad hade det gjort för skillnad” och går därifrån. Smakfullt!

Kvällen fortled i goda vänners lag tills det plötsligt blev skarpt läge. Eftersom vi inte hade någon observatör blev vi raskt pucktvåa. Vad som kunde varit en förhandssituation förvandlades till efterhand. SKYDD! Två befäl rakt fram. 

Fort fort fort. Fel fel fel. Fan fan fan. 

– ”Rekryt E vad är klockan?”

– ”21.59 sergeant”. 

Gud hör uppenbarligen bön för vi fick en ny tid. Rök bakåt, mot regementet, på stället.

TNR  082259 

Trupp enligt order. 

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply