Försvarsmakten GMU Nilsson i skogen

GMU dag 43 

Regn och rusk, måndag morgon. Tur huden är vattentät och att en gyllene insikt landade över oss: vi är inte på väg, svettiga och sura, genom kollektivtrafiken i Stockholm eller någon annan gudsförgäten håla. Istället stod en härlig joggingtur i poplinställ följt av fysiskt krävande aktiviteter i skyddsmask på schemat. Således med positiv studs i benen – mot matsalen.

Inledde sedan med en timmes litteraturstudier i SoldF. Eftersom jag redan läst (och således tagit ut tiden i rätt ända) hade jag tid att fota dagens outfit. Här kommer den:

Eftersom förkylningen som skickades runt förra veckan nu brutit ut hos mig så unnade jag mig fältskjortan istället för t-shirt. Bomull är som bekant skit medan detta härliga plagg värmer även när det är fuktigt. Med 20 minuter till godo anlände vi till grinden. Regnet föll tungt över truppen men moralen sjönk inte (nämnvärt) för det.

Vi överlämnade oss själva i händerna på Fanjunkare Taktiskt Attack Skräck Skägg (TASS 😉). Han förevisade målbilden för #tacticalbeard genom sin magnifika existens. Pojkarna spände käkarna men något skägg kom inte ut för det. Vidare förevisade Fanjunkare TASS löpteknik och olika övningar för detta som om han aldrig gjort annat. Mycket informativt och bra för en kass hällöpare som jag. I regnet sprang vi så runt tills polinstället en gång för alla bevisat släktskap med regnstället: begränsad funktion.

Dusch och lunch satt fint. Därefter framryckte vi mot en lektionssal för ett CBRN pass. Sådant är mycket intressant. Jag och Fredrik har besökt ett femtontal anläggningar i de baltiska skogarna där kärnstridsspetsar förvarades under Kalla Kriget. Är värt en bild från i somras. Ösregnade då också. Detta är från en bas i Estland.

Vi har ju även besökt Tjernobyl och Pripyat vilket var lärorikt. Bra pass som avslutades med att öva på att få på skyddsmasken på under 9 sekunder vilket alla löste. Innan det var det dock dags att svettas i mask och regnställ.

Uppdelade i fyra lag ställde vi upp för en aggressiv mixsport där rugby, fotboll och handboll kombinerades. Lagom svårt att andas me  inte alls så illa som man kan tro. Sedan sprang vi en del av hinderbanan också.

Dagen avslutades därefter med middag och sedan fika på soldathemmet. Kladdkakemuffins och gott kaffe. Glömde förkylningen till och med. Total lycka. Slutligen rev vi av ett parti av sällskapsspelet Captain Sonar. Gemytligt så det förslår. Håll tummarna för att den förbannade förkylningen släpper under natten. Det är gött att vara tillbaka!

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  Fj TASS
  september 14, 2017 at 8:49 f m

  Hoppas du har nutta av löptekniken och övningarna.

  • Reply
   Nilsson
   september 15, 2017 at 10:18 f m

   Ajemen. Övade senast imorse, jäkligt lång väg kvar men jag försöker bli lite bättre varje runda!

   • Reply
    Fj TASS
    september 15, 2017 at 6:21 e m

    Lite starkare, lite snabbare-för varje steg.

    • Reply
     Nilsson
     september 15, 2017 at 9:03 e m

     Rätt och riktigt! Och återigen, stort tack för bra tips och kärnfullt fyspass!

Leave a Reply