BU Försvarsmakten Nilsson i skogen

Friskt kopplat hälften brunnet (BU dag 28-29)

Igår kväll återvände jag till regementet med känslan av att permissionen varit alltför kort. Det var dock bara till att ladda om mentalt och gå till gymmet. Körde det tilldelade passet och åt en lagom deprimerande kvargmiddag innan kamraterna återvände och moralen åter steg. 

När måndagsmorgonen grydde kall och klar var stridsvärdet åter högt. Kompanifys på schemat och skräck i blicken hos oss arma soldater. Att passet sedan visade sig vara högst njutningsfullt tog oss på sängen. En gemensam löptur på strax över åtta kilometer genom ett fruset Enköping. Poplinställsplutonen tog täten. Andedräkt och svett blev rök som steg moln himlen. Solen sken, tunga andetag. I motljuset var det poetiskt värre. Åtminstone tills rekryten framför mig sprang in i en lyktstolpe. 

Efter lunch fortsatte sambandskursen. Denna tillbringades nere på Hogwarts enligt stående. Hurry up and wait var temat för dagen. Nyttigt för tålamodet, mindre bra för moralen. Vi lärde oss bland annat att koppla förbi en trasig router. Något som går att göra om man är minst två sambandsenheter som grupperat tillsammans. 

Dagen avslutades med en utflykt till ICA. Som den vän jag är av att köpa och sälja tjänster hade jag lämnat min nya fältjacka till kamrat L för att få kragspeglarna professionellt påsydda. Inhandlade godis som tack denna gång. Skulle även handla åt övriga på logementet. Nu till det tragikomiska. Ville köpa pepparkakor. Ändrade mig och sa till kamrat E att ”nej det kan jag inte, tänk om fänriken hittar dem i skåpet”. Vad tror ni händer, fänriken dyker upp bakom en hylla. Och tror att allt godis i korgen är mitt. Förnekar givetvis. Fruktar nu fyspasset imorgon och är sugen på pepparkakor jag inte har. 

Upp som en sol, ned som en… pepparkaka. 

Över och ut!

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Kristina
  november 13, 2017 at 8:52 e m

  Oj oj 😂 …men vad gjorde fänriken bland hyllorna????
  Hmm kanske inte kan ställa en sådan fråga som civil🇸🇪

  • Reply
   Nilsson
   november 14, 2017 at 4:56 f m

   Hehe även sådana måste vardagshandla:-)

Leave a Reply