Nilsson i skogen

Ett redigt tält är allt som behövs

När jag och Flexie framryckte söderut under gårdagen sken solen. En långpromenad hade betats av och i bilen låg mitt trotjänartält från Hilleberg samt diverse friluftslivsutrustning. Ett snabbt stopp genomfördes i Enköping för att hämta uniform och stridsutrustningen med mera.

Målet för transporten var Skövde, här skall veckans verksamhet bedrivas. På inrådan av en bekant jag stannade till hos på vägen letade jag mig upp på Billingehöjden och hittade raskt en avkrok där jag kunde resa tältet. På tal om personen jag stannade hos så var det rejält motiverande. Är mycket taggad på en karriär i Försvarsmakten efter detta. En del av samtalet handlade om vikten av att aldrig vika ned sig, ha pannben och så vidare. Nu har denna person en mångårig erfarenhet av extremt hårda tjänster men jag drar likväl lärdomar. Fick dessutom upp ögonen lite extra för K3. Just idag håller jag dock alla tummar och tår för att få ett ja på att jobba vidare på Ledningsregementet efter muck. Är en specifik tjänst jag vill ha som plutonchefen erbjöd men beslut ska fattas högre upp i hierarkin. Olidligt att vänta.

Hur som helst så var det trevligt att campa. Flexie verkar väldigt nöjd med att vara med matte på äventyr. Vi sov gott tillsammans. Är trött trots det, tror de senaste dagarna slitit en del på mig. Jag och F har gått skilda vägar så är nedstämd över tiden. Med det sagt är det nu upp till bevis för min devis rätt mental inställning. Fortsätt lösa uppgift!

Inledde sedan morgonen med att göra riktigt kokkaffe. Alltid trevligt. Kex med jordnötssmör från dygnsportion till frukost och så en långpromenad. Har nu förstärkt med köttbullemacka på soldathemmet och ser fram emot att gruppen ska komma hit.

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply
  Rickard
  april 24, 2018 at 4:42 f m

  Ser gott ut. Mest tid i skogen vinner absolut.

 • Reply
  Rickard
  april 24, 2018 at 4:44 f m

  Ser riktigt fint ut. Mest tid i skogen vinner absolut.

  • Reply
   Nilsson
   maj 18, 2018 at 3:36 e m

   Tackar 😀

Leave a Reply

%d bloggare gillar detta: