Nilsson i skogen

BrigStri 18 avslutat

Plutonen har avslutat den sista sambandsrelaterade, större övningen. Vi har vårdat kropp och själ men framför allt fordon och materiel. Från kompanichefen har vi fått ytterligare bevingade ord att lägga till listan över gröna visdomar.

Iakta, inse, ingripa. Det stämmer väl överens med hur jag tycker uppgifter skall lösas och det passar även fint ihop med mitt mantra rätt mental inställning.

Brister den positiva attityden och ledsenhet kommer ikapp gör jag som Kapten K sa: acceptera läget, ladda om mentalt och ta stöd av kamraterna. Ladda om mentalt görs bäst i skogen, gärna med joggingskor på. Och även om mycket är tufft just nu på det privata planet så fick jag till en win. Kontrakt på lägenhet i Enköping skrivs under på fredag. Foto till tjänstekort är taget och jag har till och med fått ett skrivbord på befälsrummet ordnat till mig. Känns fint att vara välkomnad.

Jag skall återkomma till övningen senare förresten. Nu orkar jag bara skriva kort om dagen. Den gick i Fänrik Fysmonsters anda, det vill säga inledningsvis fys, därefter fys och slutligen mer fys.

Illustrerar med en bild tagen efter gårdagens löpning.

Fotboll stod först på schemat. Såg inte fram emot det. Hatar bollsport. Hatar fotboll. Tyckte marschträning hade varit bättre. Föga överraskande blev jag vald sist vid laguppdelningen. Överraskade dock mig själv samt plutonen med att inte vara totalt värdelös. Var till och med roligt. Det trodde jag aldrig jag skulle tycka. Jobbigt detta med att allt är så kul. Svårt att behålla tjänstemin då.

Nästa fyspass var närkamp med allas vår ladugårdsdörr Lt Gött Mos. Skrattar när jag läser min första beskrivning av honom här på bloggen. Värt att skriva i sökrutan och läsa. Knädarr och ångest byttes mot en något mer munter syn på livet när jag inse att jag kanske skulle slippa avlida under passet. Jag gjorde så gott jag kunde och det kändes fint att det var ett snällt pass. Behöver bygga lite självförtroende när det kommer till närkamp. Skynda långsamt osv.

Har insett att det är Tough Viking i helgen. Är inte anmäld men är riktigt sugen…. Vi får väl se.

You Might Also Like

3 Comments

Leave a Reply