BU Försvarsmakten GMU

Vad finns i uniformsfickorna?

Få saker är så tillfredsställande som att kunna plocka fram det man själv eller en kamrat behöver ur uniformsfickorna. Med det sagt så varierar innehållet och i fredags var det följande som fanns i fickorna. I fält är det inte ovanligt att en mössa samt två par strumpor (i plastpåse) också finns i fickorna. Så här kommer en oredigerad version med precis allt som låg i mina fickor i fredags.

I vänster benficka bor min fältmössa. Den har alltid sällskap av en vikkåsa och ett tändstål. Nävern är slut men jag har tamponger i höger benficka och det funkar lika bra. Har som synes även tändstickor. Nyckeln till skåpet sitter fast i en hälla och stoppas ned i byxfickan med knapp. I övrigt har jag ett kartfodral med pennor, minneslappar, kompass, anteckningsbok, sudd och en karta över närövningsfältet (som inte syns på bild pga sitter på utsidan av kartfodralet).

I höger benficka ligger ett kränkt första förband. En hundbajspåse. En minineccessär med bland annat tamponger, våtservetter, handkräm, ipren, en kam, handdecinfektion med mera. En grön buff och handskar utgör förstärkningsplagg. Ficklampa och multitool som kommit till mycket nytta vid bandvagnsmek. Tuggummi och kaffe för stridsvärdets skull och så en pannlampa som senast användes på torsdagskvällens marschträning.

I bröstfickorna var det ganska tomt i fredags. Pennor, block, USB, hörlurar, öronproppar och så mobilen då. Brukar ofta även ha snöre i fickorna.

Det var alles. Vad trycker du ned i dina fickor?

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  Andreas
  februari 4, 2018 at 8:22 e m

  Även tändare, FMs hudsalva, balaklavan, plånbok och titanspork.

  • Reply
   Nilsson
   februari 5, 2018 at 5:29 f m

   Hudsalva har jag i necessären men titanspork låter onekligen som nästa steg! I fält har jag alltid en vanlig i bröstfickan 🙂

 • Reply
  Fia
  februari 6, 2018 at 4:57 e m

  Det är otroligt hur mycket (skit) man får plats med i fickorna! Pannlampa + ficklampa, första förband, kåsa, fältmössa, handskar (två par) har jag alltid i benfickorna. Kniv och multitool i bältet. Nycklar och telefon i byxorna också. Anteckningsmtrl, pennor, plånbok, kompass och fusklappar i fältjackan 🙂 plus godis/chokladpulver och hygienartiklar och värktabletter. Rätt kul hur mycket allt väger när man känner efter!

  • Reply
   Nilsson
   februari 6, 2018 at 6:31 e m

   Haha ja det blir en hel del vikt men samtidigt så skönt att ha allt man behöver 😂

Leave a Reply

%d bloggare gillar detta: