BU Försvarsmakten

Snötyngd maskering och mer omgruppering (Dag 4-5 sambandsövning)

Repetition är kunskapens moder. Mer omgruppering väntade således. Utan rek ingen lek skulle jag själv vilja addera till listan av ordspråk. Medan jag återhämtade i vagnen rekade vår gruppchef med en patrull en ny grupperingsplats. 

BRYT! Ordern kom och vi bröt återigen sambandsenheten. På egen hand tog jag kampen mot de av blötsnö nedtyngda maskeringsnäten. Dessa nedkämpades efter ett par om och men. Masten fälldes och elverket lastades. Den som säger att sambandspersonal lökar vet inte vad den pratar om. Många tunga lyft blir det. Och sedan kommer all tankeverksamhet ovanpå det. Utöver strid såklart. Fast kommer vi i det läget har vi misslyckats med ovan nämnd maskering. Något säger mig att min grupp kommer få leva utan dieselbrännare påslagen. Läge på unt so wieter. 

Upprättandet på den nya platsen var knepigare på grund av den lutande marken. Bergsborren gick varm på stenhällen under mossan. Upp kom den och samband ordnades innan rutintjänst tog vid. Vi fortsatte att lösa uppgift natten igenom. Jag hade postpass 00-04. Klockan 06 kom återigen order om att bryta. 

Därefter framryckte vi tillbaka till regementet och har sedan dess praktiserat the art of vård. Detta skall drivas till perfektion imorgon. Enligt stående är jag ensam på logementet men till min stora glädje hann jag träffa mina soldater och plutonens skytte en snabbis när jag skulle lämna packningen innan vården. Kommer bli så jäkla grymt att komma ut i skogen med gruppen. Tagga! 

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Fia
  december 10, 2017 at 3:20 e m

  Var försiktig runt stagpålarna, jag har fått sjukvårda ett par stycken som gjort sig illa på dem 😉

  • Reply
   Nilsson
   december 10, 2017 at 3:21 e m

   Haha jag ska försöka ta det lugnt 😂

Leave a Reply