BU Försvarsmakten

Snö, gym och kablar (BU dag 30)

Övning ger färdighet sägs det och jag måste säga att det klarnar allt mer bland kablarna. Det här dock tagit gediget med tid för att nå förståelse i sambandsdjungeln. Steget till upplysning är likväl långt. Pratade med några skyttesoldater idag som berättar att när sambandsnissarna drar igång så är det rena grekiskan. Jag undrar om det kommer bli svårt att få förståelse från andra delar av plutonen att min uppgift tar tid när de inte har någon inblick alls i det min grupp gör… återigen så är kommunikation givetvis lösningen. Hoppas vi kan fortsätta på inslaget spår med hjälpsamhet tvärs genom funktionsgränser/uppgifter. Känns som om många tycker just samband är svart magi. Slut på utsvävning. 

Under dagen övade vi ett antal typfall. Vi slogs mot en TN2 som vägrade fungera. Tog rejält med tid att lista ut att IP-adressen hade ”fastnat” hos den tidigare sambandsenheten och således måste ”släppas fri” därifrån innan den gick att installera i min enhet för att förklara det hela på ett förenklat vis. Upprättandet av radiolänk gick smidigt och jag fick mängdträning på att koppla förbi en ”trasig” router. Transmissionsswitch, write erase unt so weiter. 

Vi tilldelades tid för fyspass. Styrketräning på schemat och jag har börjat följa Styrkelabbets Starting Strength. Basövningar, tunga vikter. För mig tunga då. Ska maxtesta imorgon och få hjälp att finslipa träningsmål och ett program av fänriken. Nu körde jag 3 × 5 bänkpress 40 kg, böj 50 kg, mark 50 kg. Samt 3 × 8 militärpress 20 kg. Borde gå rätt snabbt att bli starkare. Tror inte jag tog tillräckligt med vikt heller. Ovant med denna typ av träning. Hugade får såklart gärna kommentera med träningstips. 

Deltog också i gruppchefsskola med fokus på FIRO-cirkeln och olika roller inom en grupp. Lärorikt och bra med repetition. 

Trevlig kväll!

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply