BU Försvarsmakten

Skytte, samband och springa

Helgen innanför grindarna har varit förtjänstfull. Medan fredagen var ett misslyckande på flera plan så har söndagen bjudit på klarhet. Ett par av sakerna som gick snett då är nu utredda och konstaterade som ”inte mitt fel utan fel på materiel”. På riktigt då, är inte ironisk.

Vi upprättade också hela sambandsenheten inklusive de tjänster som stridsfordonen på en främre ledningsplats nyttjar. Högst tillfredsställande.

Just samband är väldigt tillfredsställande i bemärkelsen att vi alltid övar skarpt. Det är inte som när man övar strid eller spaning och ett befäl mer eller mindre godtyckligt säger om det gick vägen eller inte. Om det är verkan i målet eller ej blir extremt tydligt gällande samband. Antingen har man tut i luren eller så har man det inte. Felsökningen är också ett spännande detektivarbete.

I övrigt har vi hunnit med en kall och lerig halvdag på skjutbanan med roligt övningar. Mycket givande! Igår trodde vi också att en brutalt fyspass skulle genomföras men det blev yrkesinformation istället. Finns uppenbarligen både fördelar och nackdelar med att arbeta som soldat. På ett eller annat sätt blir jag dock kvar och med lite tur kommer detta klarna inom kort.

När inte fyspasset blev av och höger vänster om gavs för fri kväll fanns det inte mycket att göra än att ta tag i träningen själv. Med lite hjälp från en kamrat som pikade lite vänligt ”ska inte du som gruppchef föregå med gott exempel” när jag kände mig lite trött och hellre ville stanna i sängen. Dom vet vad jag går igång på. Steg upp och gick till gymmet och betade av 6 km på löpbandet.

Slut på icke kronologiskt inlägg!

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply