BU Försvarsmakten

Skytte, fys och bandvagn

Solen sken, minusgraderna bet i kinderna och tvättbytet hade avbetats problemfritt när plutonen i poplinställ stod uppställda inför en fysglad major imorse. Intervaller på slingan innanför grindarna löd ordern och snart gnistrade hår och skägg av fryst svett och utandningsluft. Moral stärktes och kroppen likaså där vi sprang varv efter varv. Efter fem kilometer sa min höftböjare tvärnej till vidare ansträngning och så här i efterhand är känslan allt annat än god. Hoppas detta ger med sig snart. Nåväl det fanns ingen tid till misströstan. Hetsdusch följdes av vapenutlåsning och marsch till skjutbanan.

Dagen till ära sköt vi på hundra meter, knästående och mot akustiska mål. Tydligen var det min dag idag och skyttet flöt på med förtjänst. Bland annat träff tre av tre på 2,7 sekunder med spridning på strax över 10 cm (startat och skjutet i knästående). Skyttet från fel axel gick inledningsvis åt helvete men förbättrades även detta. Eftersom jag klarade alla serier och krav direkt fick jag lämna min plats till en kamrat och hann därmed dricka kaffe och kolla på en stund. Skönt att få ha en lyckad dag på skjutbanan. Så är det inte alltid men just knästående är min bästa skjutställning.

Efter lunch skrev vi fyra teoriprov på bandvagnskursen. Klarade samtliga vilket var skönt. Kvällen har ägnats åt jobb (driver ju företag parallellt med lumpen) men snart blir det gymmet istället för något överkroppsrelaterat. Förmodligen militärpress.

Trevlig måndag allihop!

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply