BU Försvarsmakten

Samband som genom ett trollslag

Tut i luren är det här! Med undantag för en server som begick självmord har vi nu fått igång nästan allt i bandvagnen. Lite mer utbildning till gruppen bara och så lastning av mer materiel så är vi sedan redo att dra till skogs. Som jag har längtat. Nu ska vi gruppera skiten ur nästa vecka.

1 Sgt Försvinn har oss i sin ägo över tiden så vi har många, långa kvällstjänster att se fram emot. Vi vill ju naturligtvis leverera när vi samövar med plutonen så drill är välkommet. Rätt mental inställning!

Dagen har varit en framgång och vi kunde ju även avnjuta sedvanliga pannkakor till lunch. Sittandes i dästa i soffan efteråt vandrade en glatt leendes Lt Gött Mos förbi.

Flertalet jag träffat här på Ledningsregementet är väldigt trevliga och ödmjuka. Jag har en teori om att LedR både drar till sig och fostrar personal med dessa egenskaper. Vore intressant att se mer av andra regementen. Kanske skulle det dock inte skada att slå sig för bröstet lite då och då för förbandsandans skull. Ingen annan är ju bättre på samband och ledning. Och varför marknadsförs inte samband mer av Försvarsmakten? Det kliar som fan i mina konsultfingrar av lust att styra upp den externa kommunikationen… Mycket av det som görs är bra men det är för lite och för sällan. Slut sidospår.

Möjligen blir det en gymtur idag igen, avslutade där igår med överkropp plus 3 km löpning. Den som lever (eller följer mig på www.instagram.com/nilssoniskogen då) får se.

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  Fia
  mars 2, 2018 at 9:24 f m

  Det finns en stor chans att du kommer få åka iväg till andra regementen, allting finns inte på LedR, även om man skulle önska det! Jag älskar regementet, jobbade ju innan på LG och trivdes inte alls. Den ödmjukhet du nämner saknades där, åtminstone på kompaniet jag jobbade på. Har också spenderat mycket tid på FömedC i Göteborg, där är de också otroligt trevliga!
  Håller med om att vi borde synas ännu mer utåt, utan samband fungerar ju ingenting! Men det är väl inte lika spännande som en ksp-soldat…

  • Reply
   Nilsson
   mars 2, 2018 at 11:01 f m

   Det hoppas jag på! Alla tjänster blir ju vad man gör den till… Och just samband är verkligen underrepresenterade i marknadsföringen tycker jag. Hoppas på förändring!

   • Reply
    Fia
    mars 2, 2018 at 5:00 e m

    BTW! Gillar du ”marknadsföring” kan du alltid äska om att få bli yrkesinformatör 🙂

    • Reply
     Nilsson
     mars 2, 2018 at 5:36 e m

     Haha jo det är ju sant men jag älskar skogen och övning för mycket 😁😁

Leave a Reply