BU Försvarsmakten

Routing och p-skott (BU dag 3)

Morgonrutinerna känns uttjatade att skriva om men de är ganska rogivande. Praktiskt att slippa fundera över klädval och att få frukost serverat ger vardagen en guldkant. Ska implementera en garderob bestående av färdiga kit hemma också. 

Nåväl. Dagen fortlöpte i filttofflornas förlovade land. Ett antal laborationer bestående av konfiguration av routrar, binära tal och nära umgänge med kommandokontrollen fick stridsvärdet att åka berg- och dalbana. Ena sekunden är man en mega-hacker, nästa sekund känns det som att sitta på datorkunskapen i årskurs 3 och behöva hjälp med att lära sig ”spara som”. (Ja, jag är så gammal.) Bitvis mycket svårt. Men man blir ju som bekant bra på det man gör. Är ju också mycket värt att få lära sig taktiska telesystem just här. Regementet är ju onekligen kompetenscentrumet när det kommer till samband och ledning. Nöjd och glad, kexchoklad således.

Efter middagen fick jag ansluta till p-skottsutbildningen. Ska även utbildas mer i detta under helgen. Just min BU är väldigt annorlunda upplagd gentemot andras och det är fullt ös medvetslös som gäller. Tempo och effektivitet. 

Ska återgå till min Cisco-bok nu. Tagga switching! Och då menar jag inte den typ av switch vi fick till livs under närkampsträningen. 

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply
  Kristina
  oktober 18, 2017 at 7:37 e m

  🌹🌹🌹återkoppla till P. Blir säkert uppskattat 👍

 • Reply
  Åslund
  oktober 20, 2017 at 7:52 e m

  Hade P-skott en vecka under GU. Testsköt 9 mm och 20 mm. Den senare smäller bra! Sprang fram och tillbaka till kommandon, pansar färdiga 10 meter framåt! (Hoppar över bäcken medan stridsparskamraten ramlar i och blir blöt upp till midja) Fipplar på, anmäler pansar klar! Sergeanten beordrar pansar eld! Ropar skott kommer! Boom! Älskar det. Hoppas du får utbildning på det.

  • Reply
   Nilsson
   oktober 20, 2017 at 8:02 e m

   Det låter ju förnämligt! Tror tyvärr jag ”bara” går skjuta simulator:-/

Leave a Reply