BU Försvarsmakten

Påskpermission

Ledigheten är nu ett faktum och jag kan konstatera att veckan varit en framgång utöver att jag nu är sjuk. Det där förbannade jävla poplinstället. Idiotiskt att vara kvar utomhus i snålblåst och minus fyra, dyngsvettig efter intervaller för att varva med med stretch och promenad i en evighet. Själva passet var föredömligt men varför inte avsluta med att jogga hem och stretcha inomhus. Stackars kadetten som höll passet skulle säkert visa upp alla delar men ändå… Han bar inte poplinstället.

Jaja. Tisdagen var den bästa grupperingsdagen hittils. Kapade tiden på upprättandet med hälften och vi fick igång hela systemet väldigt smidigt. Givetvis ska vi fortsätta öva men för att vara tredje grupperingen i terräng med frusen mark tycker jag 1, 5 timme är riktigt bra och då inkluderar det att få ut diverse till stridsfordonen.

Idag har vi varit på bataljonssamling där bland annat ett pass om jämställdhet ingick. Fler konkreta exempel från vår verklighet skulle nog göra svåra begrepp lättare att förstå tror jag… Får återkomma i detta ämne.

Nu är det oavsett påskledigt och vi ska bege oss österut. Till Lettland närmare bestämt. Således friluftslivsfokus här framgent men jag har ett par intervjuer med Försvarsmaktspersonal på lager också. Bland annat en kaffeälskande sergeant och en soldat i Mali har svarat på frågor…

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    %d bloggare gillar detta: