BU Försvarsmakten

Marklyft och möte med bandvagnen

Rutinmorgonen följdes av ett teoripass och sedan fys. Begav mig till gymmet för att ta reda på 1 RM max i marklyft. Som den novis jag är här jag aldrig maxat förut. Men som Pippi säger: det här har jag aldrig gjort förut så det klarar jag alldeles säkert. Var lite trött från träningen igår men sprang en kilometer och lyfte stången ett gäng gånger som uppvärmning. Så till verket. Testade på 50 och sedan 70 kg utan problem. Tog slutligen en på 80 kg och på på två pyttevikter till och körde en på 82,5 kg. Duger gott för mig som är total nybörjare. Väger ca 73-74 kg själv. Nu är målet 100 kg. Hade inte heller förstått att vissa släpper ned stången, jag sänkte ned den lugnt. 

Eftermiddagen bestod av en långsam lektion i batterilära. Inte jätteroligt direkt. Höjdpunkten blev att komma ut och ansluta el till bandvagnen samt provsitta i bakvagnen bland all sambandsutrustning. Trångt och mörkt som fan. Där ska jag alltså sitta och uggla när kriget kommer. Det var trevligt att få stifta lite närmre bekantskap med meep meep-en i vilket fall. (Bandvagnens tuta låter så, därav smeknamnet). 

Vi slutade tidigare än vanligt så jag fick äran att göra studiebesök hos stridsfordonstäten. Mäktiga vagnar det där. Lera överallt. Jag och meep meepen får öva bort mindervärdeskomplexen. Skämtåsido så tror jag det kommer fungera utmärkt i vår pluton. Alla respekterar att vi alla har olika uppgifter att lösa. Alla behövs och tilldelad uppgift skall lösas. Dessutom kommer jag ju kunna rekvirera orcher (läs mekskyttesoldater) till att banka mast åt mig. 

Efter middagen anslöt jag till gruppchefsskolan och fick lite mer information om helgens strapatsövning. Den kommer bli ett jävla helvete utan mat men med mycket marsch och strid. Sjukt taggad! Skall öva med dem redan imorgon efter (pannkaks)lunch. 

Har ägnat kvällen åt gymmet. Försökte maxa bänkpress. Gick asdåligt. Kan hitta flera bortförklaringar men det tog tvärstopp. Mer än 45 kg är omöjligt. Tränande på lägre vikter istället med passning tills armarna tvärvägrade att göra något alls. Får se om jag ens kommer kunna hålla upp bössan imorn. 

För att citera mening första klass: 

TREVLIG KVÄLL REKRYTER!!!!!!!!!!!!! (skriker så högt att jag böjer mig framåt mot golvet.)

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply