BU Försvarsmakten

Gruppering av sambandsenhet – första gången

Den första gången är alltid speciell och idag var dagen D. Till och med vädergudarna var på vår sida och bjöd på lagom många minus och sol på förmiddagen. Medelst grupp och materiel fältlastat gav vi oss av ut i spenaten.

En målbildsförevisning av upprättande genomfördes av den anställda sambandsgruppen på ledningsplutonen. Därefter var det vår tur. Stegvis och med paus för instruktion. Inga konstigheter. Bryt! Ät lunch. Och så gör samma sak igen.

Arbetet flöt på bra och vi fick höra att vi jobbar bra i gruppen och ingen är helt efter… Onekligen har vi haft tur med gruppen.

Drill och disciplin var resten av dagens ledord. Är mycket nöjd med gruppens prestation så här dag ett. Efter middagen upprättade vi två gånger i mörker, något som gjorde det betydligt svårare. Vi drar lärdomar och tänker vad vi kan göra bättre nästa gång men det var inget stort som gick fel. Får nästan intrycket av att vi kanske till och med imponerat lite på befälet. Eller så hade han bara låga förväntningar.

Redigt jäkla trött men extremt nöjd över att äntligen vara ute i terrängen med gruppen ligger jag nu under kungens blå. Tack och godnatt!

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Viktor
  mars 7, 2018 at 7:15 e m

  Bra jobb! Drill är underskattat👍 1000 repetitioner så sitter det spikat i ryggraden!

  • Reply
   Nilsson
   mars 7, 2018 at 8:30 e m

   Ajemen! Repetition är kunskapens moder!

Leave a Reply

%d bloggare gillar detta: