Försvarsmakten GMU

GMU dag 58

Morgonstund har guld i mun. Eller åtminstone havregrynsgröt. Under Aurora äter vi lite senare än vanligt. Givetvis innebär det inte sovmorgon utan att alla städområden skall göras klara innan utspisning. En tydlig målbild motiverar. Sällan har städningen gått så fort och smärtfritt. BRAKen var däremot inte smärtfri men det är enligt stående när en viss fänrik håller i den. Helt jävla rätt och riktigt. 

Framryckning till skjutbanan följde. Skytte medelst skyddsmask på. Gick riktigt bra på kort avstånd. Knästående på 100 m gick också bra. Liggande betydligt sämre. Ganska svettigt att jogga fram och tillbaka med masken på. Nyttig övning och roliga timmar!

Truppen förärades med lunch i matsalen innan ett teoripass med juridik i fokus tog vid. Luften i just den salen vi var i är alltid fruktansvärt dålig men ämnet och föreläsaren var mycket bra. Tillbaka till matsalen efter ett par timmar. Mer mat i ansiktet.

HALT, militär skyddsvakt! Jag skjuter skarpt! Vad kvällspasset (delvis) innehöll förstår ni säkert. Skyddsvaktstjänst. Just detta moment fick jag öva mot ett befäl eftersom vi inte var jämna par. Inget fippel och snabba rörelser var målet. Gick förhållandevis bra måste jag säga. Nu gällde det att glömma att man egentligen står längst ned i hackordningen, brösta upp sig, ryta i och (eftersom övningsscenariot krävde det/ var beordrad vht) trycka av i mellangärdet på en gärningsman som kom kutandes i full kareta. Kärnfullt, givande och intressant pass som givetvis innehöll många fler olika delar. 

Kvällsfikade som vanligt och ligger nu i våningsängen och lyssnar på elefanthjorden till nya rekryter som flyttat in en våning upp. De vi hunnit prata med verkar dock såklart väldigt trevliga. 

Väl mött!

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply