Försvarsmakten GMU

GMU dag 5

Halv elva igen. Dricker ögonblink och äter ostmacka. Försöker minnas dagen (tur jag skriver hade ju inte haft koll alls annars efteråt). Fick 15 minuter för frukost imorse. Sedan tvättbytet som tog aslång tid. Fortsatte med teori på förmiddagen (soldatreglerna med mera) varvat med mikrofys. Därefter sekretessprat. Och ja, jag får skriva här på bloggen.

Lunch! 

Marsch (exercis, fortfarande inte en enda meter med ryggsäck) och så utbildning på kniv/yxa/såg samt förläggningsmateriel. Snart ska vi ut i skogen. Hugga ved och så mikrofys igen. Alla stod plankan och en i taget sprang runt alla. Gick bra och tur är vänder för snart är det fystester.

Kvällen ägnades åt sjukvårdsutbildning som var mycket givande. Sedan utbildning i vård av kängor. Borde plugga lite och sy fler märken men vill duscha och sova för imorgon blir en grymt rolig dag tror jag.

Än så länge så känns lumpen som mindfulness. Mobilen ligger i skåpet från 06.00 till 22. Det går att fokusera på en uppgift och det är skönt att inte behöva planera/ta ansvar. Missförstå inte nu – jag älskar att ta ansvar med det är en helt annan typ av ansvar (med en rejäl portion ångest) att driva företag jämfört med detta. Skulle kunna tänka mig mer press och hets för att det vore utvecklande och utmanade att verkligen se vad man går för men jag vet att detta bara är vecka ett. Förösker istället fokusera på att gruppen ska lösa sina uppgifter och lägger energi på att hjälpa andra istället för att foka på mig själv/vad jag tycker om tempot. Är nog nyttigt. 

”Happy friday rekryter!” Som fänriken sa.

Gårdagens förbättringspunkt – hur gick det idag?: ”gå i takt vid marsch. Jag är bland de typ 5 längsta i plutonen och jag har svårt för korta steg tydligen…” – Det går (hehe) framåt. Fick vara tätkarl idag också. Det är å andra sidan lättare men även längre bak fick det bättre. Tror hela plutonen förbättrar sig. 

Dagens bästa:  Sjukvårdsutbildning i L<C>ABCDE

Dagens förbättringspunkt: Puttade ned en tröja på fel sida av disken på tvättbytet. Slarvigt och onödigt. Givetvis bli bättre på allt generellt men här skriver jag ju en detalj. Får bättra mig vid nästa tvättbyte.

Dagens ”detta gör jag bättre idag än igår”: Knuten i nacken. Tillräckligt puts och studs för att locka fram en komplimang från befälet. Inget hår på kragen gäller.

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  Kristina
  juli 30, 2017 at 6:52 f m

  Pappa fick också gå i täten som riktkarl😂

 • Reply
  Lina
  augusti 1, 2017 at 6:47 f m

  Knuttips! Sätt den lågt och till höger eller vänster, nästan vid örat, spara plats för kåporna dock. Det gör att hjälmen sitter bättre, för du utnyttjar det fria utrymmet där det varken är hjälm eller rem. Fältmössan sitter också bättre.
  Jag gör en hästsvans, flätar svansen, ”tvinnar” flätan (snurrar den runt sig själv så den blir hård), rullar en knut, stoppar in sista håret under knuten, fäster med en snodd och tre hårnålar.
  Brukar funka riktigt bra och jag slipper krångel med remmarna till hjälmen. Prova!

  Hälsningar sergeant Karlsson
  GMU 2007, tre utlandsinsatser och numera plutonchef i insatspluton 🙂

 • Reply
  Nilsson
  augusti 5, 2017 at 6:55 f m

  Hej! Smart tips med knuten på sidan, det ska jag testa på måndag morgon! Såg inte kommentaren förrän nu, därav sent svar. Njuter av permis utan knut just nu, hehe!

  • Reply
   Lina
   september 4, 2017 at 1:05 e m

   Hoppas det var till någon hjälp!

Leave a Reply