Försvarsmakten GMU

GMU dag 4

Ännu en lång dag. Allt går lite ihop i varandra men mycket exercis och formella avlämningar och så vidare. Många timmar på det, inte jätteroligt. Utomhus är okej men att stå länge i en korridor och lämna av 148472 gånger… förhoppningsvis kan vi nå en bättre nivå än nuvarande IG plus. Ska numera även marschera i takt till och från matsalen.

Vapentjänsten var som sagt givande. Vi hade ett första pass mental träning (bara andningsövningar) och senare även fysteori och lite träning. Det var roligt. Fotvård var bra input men jag tejpar ju så mycket redan att det inte var något nytt för mig. Sömnadstjänst sög MEN att jag hade med mig måttband och fingerborg var guld. 

Gårdagens förbättringspunkt – och vad hände sen?

”Ska sluta vara så värdelös på att säkra med tummen på insidan. Förstår inte hur jag kan vara så svag i tummen ens.” 

Markant bättre idag men knölen längst in på tummen är blå. Med beröm godkänt på praktisk examination i ladda och patron ur så bedömt har önskad förbättring genomförts. Men, ska fortsätta öva givetvis. 

Dagens bästa: vapentjänsten och när kragspegelshelvetena äntligen sätt på plats så jag kunde gå och lägga mig.

Dagens förbättringspunkt: gå i takt vid marsch. Jag är bland de typ 5 längsta i plutonen och jag har svårt för korta steg tydligen… 

Dagens ”detta gör jag bättre idag än igår”: 

Sängbäddning. Endast jag och gruppkamraten som sover under mig som fick beröm och nu ska drilla resten. Den du mamma!
Trött som bara den nu (av konstant lite för lite sömn). Tack och godnatt! 

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply
  Kristina
  juli 28, 2017 at 9:14 e m

  Hoppsan😍………toppen att ha ordning i sängkammaren. Vilket lyft det blir på H-åsen

 • Reply
  Josefine
  juli 31, 2017 at 11:25 f m

  Hej! Gud va roligt att läsa, drömmer mig tillbaka till min grundutbildning. Ett hett tips, hade också jättesvårt med säkringen i början. Om ingen har sagt det redan så luta vapnet 90 grader åt vänster så att säkringen är nedåt, då blir det sååå mycket lättare att säkra. Kör hårt!

  • Reply
   Nilsson
   augusti 5, 2017 at 6:57 f m

   Hej! Hade helt missat att jag fått kommentarer. Det där tipset hade jag inte fått! Ska provas omgående. Har börjat få till det dock men var så överraskad av att en sån grej skulle vara så knixigt. Tack!

Leave a Reply