Försvarsmakten GMU

GMU dag 38

Arla morgon, var är jag? Vem är jag? Varför är världen bak och fram? Juste vi har ju bytt logement och jag har en säng på motsatt sida väggen som förut. Gruppens utveckling är tillbaka på bryggan  (för alla FIRO/ UGL nördar) och vi frågar oss om alla vill med i båten. Till matsalen kom vi i vilket fall och gröten hade perfekt konsistens. 

Brutal-BRAK väckte oss till liv efter tråkig städning. Med både Fänrik Fysmonster och Kapten K på plats var det inte läge att maska. Det är det förvisso aldrig men särskilt inte idag. Efter ett halvdant försök till mental träning ställde vi upp och gjorde sedan insättning i lektionssalen. Strimma C och ett par steg tillbaka med de nya grupperna. Övningen fortlöpte i godan ro. Personligen tror jag gruppen utvecklas mer under mer eller mindre prövande övningar ute i terrängen jämfört med runt ett bord men men. Den som gjort kursplanen har förmodligen koll på läget. 

Gruppövning ute blev det därefter. Med det högst smickrande poplinstället på kroppen framryckte vi med hast mot hinderbanan. Denna är kortare, kulligare och gulligare än den på Karlberg. Vi sprang först 5 varv och sedan tre till med tidtagning. Vi tryckte på rätt bra med mycket går att förbättra. Bra kämpat av gruppen. Var sjukt kul! Sedan lite övningar så som plankan. 

Dusch. Lunch. 

Stridsövningar på eftermiddagen. Mycket givande och svettigt. Katastrofmycket svett under kroppsskyddet. Har nog aldrig svettats så mycket i mitt liv som jag gör här. Men det är gött. Vi åt en snabb middag i matsalen, halva styrkan postade vapnen utanför. 

Därefter tillbaka ut i spenaten. Dagens bästa order inledde kvällspasset ”all ammunition ska vara slut när övningen är det”. Gruppens strid från stridsställning är fortsatt i fokus. Sakta men säkert blir vi bättre. Längtar väldigt mycket till fältvecka eller någon gång när momenten är längre. Alltså typ gå från punkt a till b, försvara z under x timmar. Och så olika typer av sammanstöt över tiden. Ser även fram emot att få ut radio. Jag och en kamrat övade bokstaveringsalfabetet medan vi gick till och från övningsfältet. Det sitter som ett rinnande vatten skulle jag nog våga påstå. 

Vapenvård avrundade kvällstjänsten och nu slocknar jag. 

Väl mött! 

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply