Försvarsmakten GMU

GMU dag 37

Jag kastar spräng! Spräng kommer! 

Frågor på dagens verksamhet? 

Nej, jag tar ett par detaljer till så att alla är med i båten. Vi har alltså kastat skarpa spränghandgranater idag och bedrivit detta på ett mycket förtjänstfullt sätt. Befälen verkade åtminstone nöjda med vår insats. För oss rekryter var dagens verksamhet naturligtvis en riktigt ball upplevelse för att formulera det lite ofint.

Sittandes i ett skyddsrum/värn av betong väntade vi (inledningsvis) i spänd tystnad på att få genomföra varsitt första kast i tur och ordning. KABOM sa det och tryckverkan kändes verkligen trots att vi satt så långt bort från brisaden. Att genomföra förberedelser och att själv kasta gick väldigt bra. Jag kastar långt från längst men jag träffade mitt på mitt tilldelade mål och nedkämpade det således. Ja, jag sparade sprinten. Men nej, jag sätter den inte i dragkedjan. Så gör vi inte på 5:e. Vi agerar smakfullt över tiden. (Försöker åtminstone). Stämningen i skyddsvärnet blev lättare när alla kastat en var. Väldigt roligt och lärorikt. 

Utspisade därefter lunch. Portionsförpackad ISO. Som kokkgrupp gjorde vi high five. Pasta och köttfärssås. Tack kungen. EOBUSARE, FORS, ERE och så vidare gicks repeterades därefter innan vi högg in på med matiga uppgiften gruppens strid från stridsställning. Det må se relativt enkelt ut på pappret men att driva igenom det hela i praktiken var lättare sagt än gjort. 

Ber till gudarna att befälen inte filmade eller fotade våra trattiga försök. Uppskattar att skjutlaget tog övningen på allvar och gick all in efter förmåga även vid torrövning. Vi turades om att vara gruppchef och det var en svår roll. Utifrån att det var första gången så är jag nöjd med mitt försök men det är mycket att hålla koll på samtidigt. Fick bra och konstruktiv feedback efteråt så jag hoppas jag får möjlighet att öva igen imorgon för att göra mer rätt. Tar också med mig det jag gjorde bra. Gillade verkligen känslan av att vara ute i terrängen och lösa uppgifter med gruppen. Känslan av hur kroppsskyddet långsamt stryper en vid ålning är inte lika härlig. Men vi biter ihop. Vi har ju inte ont i tänderna. 

På tal om grupper så sa det KABOM igen väl tillbaka på kasern. De tidigare grupperna och skjutlagen upplöstes av befälen och två nya har skapats. Detta på grund av avhopp och att vi var så få i varje grupp tidigare. Alla verkar ta detta mycket bra. Enda jag är orolig för är att jag ska försöka lägga mig i någon annans säng, vi har nämligen bytt sovplatser. 

Från en annan säng således men med kungen blåvita runt kroppen. God natt!

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply