GMU Grönt är skönt

GMU dag 33

Tvättbytesmorgon ger ingen direkt fredagskänsla utan snarare tvärt om. Ökad stress. Dock komiskt att tänka tillbaka på vårt allra första tvättbyte när det var fullkomligt omöjligt att hinna både det och städning innan uppställning. Nu löser gruppen alltihop utan ångest trots att det inte fanns kaffe på frukosten. 

Regn betydde regnställ på och det blev rejält varmt att gå med kroppsskydd, regnställ och väst. Misstänker att vi hade allt på för övnings skull. Men det är bra. Det ska vara lite kärvt. En målbildsförevisning av Försvara genomfördes och i skrivande stund känns målet avlägset. Många bitar att lära sig och få ihop till en helhet, individuellt och som grupp. Men det ska nog ordna sig. Vi har väldigt bra befäl och plutonen är ett härligt gäng. 

Handgranatskastning följde därefter. Av övningsvariant tack och lov. Vill drilla mer men sedan ska det bli riktigt roligt att få kasta på riktigt. Kort lunch men det serverades glassbåtar som vi såklart ville hinna äta innan nästa tid. Tror jag slog kaffe- samt efterrättshastighetsrekord. Undrar om tempot vid matbordet någonsin kommer gå att sänka efter MUCK? Mängden mat det är möjligt att trycka i sig på kort tid är fascinerande. Strimma C om gruppen, individen och uppgiften efteråt. 

Nu har jag fått permission och sitter på tåget på väg till Stockholm och Tough Viking. Ska visa upp medaljen efteråt så får jag kvitta loppet mot de två fyspassen jag kommer missa. Nu får vi ju hoppas att jag verkligen kommer igenom loppet. Och det kommer jag ju. För att citera regementet ordspråk ”Det finns inga omöjligheter”. 

Pannben, pannben och lite mer pannben.

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    %d bloggare gillar detta: