Försvarsmakten GMU

GMU dag 23 

Morgonrutiner som vanligt. Städningen blir inte roligare men den blir effektivare. Uppställning och visitation. BRAK och mental träning. Jag längtar ut i fält. Tror vi kommer ha färre fältdygn än vad vi skulle ha om jag fick bestämma. Ska tydligen vara 14 minst under GMU men det är ju pyttelite. Har någon några erfarenheter att dela? 

Fortsatte dagen med teori hela förmiddagen. Folk somnar typ på lektionerna. Man får ställa sig upp om man är trött men jag kan inte förstå hur jäkla svårt det kan vara ärligt talat. Är ju inte svårare än i skolan eller på universitet liksom. Visst om man precis varit i fält och inte sovit men annars liksom… kanske bara är jag men jag tycker det är orespektfullt (respektlöst) att sitta och somna/nicka till. Mvh gammal. 

Efter lunch stod Kallt Väder och sedan Taktiskt Omhändertagande av Skadad (TOS) på schemat. Utbildningsmoment TOS förlades utomhus och vi ålade baklänges på marken släpandes en kamrat i stridsutrustning. Tog i för kung och fosterland. Roligt men jobbigt. Jag och den andra förtroendevalda gick sedan på möte med kompaniledningen innan det var middag. 

Även idag slutade vi tidigare och har fått en del litteratur att läsa. Inte alls så mycket som igår så jag är redan klar. Nedräkningen till permission nummer två har börjat. Den startar på torsdag eftermiddag. 

Vill ha fältvecka. Gillar inte att söla runt på kasern. Visst det är skönt med en sån kväll efter en fältvecka men det räcker med en. 

Väl mött!

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply
  Nils
  augusti 16, 2017 at 7:46 f m

  Befälen får väl sparka sönder ett bord alternativt slå sönder en piasavakvast. Då håller folk sig vakna enligt egen erfarenhet ^^

  • Reply
   Nilsson
   augusti 16, 2017 at 7:28 e m

   Haha jo några har hotat med att otrevligheter kommer. En annan var trevlig och bjöd alla på kaffe!

 • Reply
  Kristina
  augusti 16, 2017 at 4:38 e m

  Respektlöst😍

Leave a Reply