Försvarsmakten GMU

GMU dag 22

Måndag i kungens tjänst och en mycket förnämlig sådan dessutom. Efter de vanliga morgonrutinerna marscherade vi till skjutbanan. Vi hade stridspackning med allt i. Belastningen ökas. 

Solen sken, himlen var blå och snart var fältjackan genomsvettad återigen men vad gör det. Skjutlagen fick en bana var så det var effektiva timmar. Väldigt roliga och lärorika övningar i varierande svårighetsgrad. Glädjande nog är säkringen med tummen inte längre ett problem. Nästa utmaning är att kunna byta magasin på ett snärtigt sätt utan att behöva ha vapnet/kolven ”under armhålan”. Har tyvärr för veka handleder och armar för det än så länge. För dåligt. 
Var riktigt nöjd med delar av skyttet, särskilt den med tolv skott fördelat på 3 skjutställningar med magasinsbyte mellan varje. Minst 8 skott satt inom en handflata. Men förbättringspotential finns definitivt. Måste fokusera på att vartenda skott räknas och skall skjutas med extrem omsorg om andning, skjutställning och avkramning. Slarvade iväg något skott ibland av stress efter att tex ha gjort ett lite fippligt åtgärdande av ett framkallat  (blind patron) eldavbrott. Lugn och fin som en mandarin blir melodin framåt. Tillägg: de ”slarviga” ca 3 skotten totalt på dagen hamnade i B zoon och ett i C. Resten är alltid i A. Jag vill förbättra samlingen men vill inte att någon ska tro att jag slarvar iväg något totalt åt helvete. Slut tillägg. 

God lunch i isokärl. Var inte kokkgrupp så njöt av att dricka vatten, byta strumpor och återhämta så det stod härliga till. Vi fortsatte ett par timmar efter lunch innan vi (för tidigt, give me more!) marscherade tillbaka för vapenvård. Tack alla för tändstickstipset förresten. Fungerade äckligt bra med toppen på tändsticka plus saliv för att göra rent pistonghuvudet på Ak5C utan repor. Högst tillfredsställande. 

Fick lite information av en kroppsbyggare till löjtnant om kommande närkampsträning. Lite nervös för det men lär ju vara nyttigt att fortsätta öva upp aggressiviteten. Är ju ganska sävlig/lugn som person tycker jag. 

Tidig kväll idag igen. Åt och tänkte precis hoppa in i duschen när min inre fänrik vrålade att det var för dåligt, ut och fysa! Så det gjorde jag. Joggade bort till utegymmet utanför grindarna. Persade en kilometer. Styrketränade. Joggade tillbaka. Gjorde sedan 40 situps a la Försvarsmakten. Behöver pressa på med fyset. Ligger efter (vissa av) killarna och tjejerna på ren fys. I fält märks det inte pga har hyfsat bra koll på läget och gillar skogen men vad gör man om man ligger sist (eller åtminstone inte först) – då ökar man! 

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply