Försvarsmakten GMU

GMU dag 10

Tiden har gått både fort och långsamt. Känns som om jag varit här en evighet samtidigt som tiden passerat i en mycket rask takt. Imorgon kväll inleds första helgpermissionen. Åter till idag som inleddes med sedvanliga morgonrutiner. Det ena och det andra var enligt stående FÖR DÅLIGT. 

Lite morgonfys och så på med stridsväst och packning. Vi marscherade ut i skogen och övade tre typer av sammanstöt med lösplugg. Väldigt roligt men svårt. Första efterhandssituationen gick fruktansvärt dåligt. Trattiga misstag och fippel. Blev dock markant bättre över tiden men det är en lång väg kvar innan rutinerna sitter och jag slutar känns mig som en jäkla tomte. Rask marsch tillbaka för lunch. Var mycket hungrig. Äter som en häst här. 

Teori efter det i filmsalen. Därefter ett kortare fyspass som bland annat innehöll knäböj med ett styck gruppkamrat på 90 kg på ryggen. Böj, sträck, böj, sträck. Påbörjade sedan packning inför nästa vecka som spenderas i fält. Längtar! 

Därefter middag. Är man inte i fält känns den fortfarande tidig… 16.30 liksom. Men det är bara att trycka mat i ansiktet och se glad ut. Mer teori efteråt, sjukvård. Och så slutligen strimma C om kommunikation i gruppen. Alla var rätt trötta och mosiga vid det här laget men vi löste uppgifterna och fick höger vänster om redan kl 20 för en gångs skull. Var väldigt trött men en dusch och kvällsfika senare var jag redo för ett fyspass med några andra. Försöker lära mig pullups. Även armhävningar och situps liksom en väldigt kort jogg betades av. Dags att sova och ladda inför den potentiellt värsta dagen hittills: städning av kasern inför helgpermis. Usch.

God natt!

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply
  Kristina
  augusti 2, 2017 at 9:58 e m

  Men hur svårt kan det vara att städa inför en helg…….ni städar ju hela tiden😂

  • Reply
   Kristina
   augusti 2, 2017 at 10:03 e m

   😍😍

  • Reply
   Nilsson
   augusti 5, 2017 at 6:52 f m

   Haha ja men det är så hemskt XD

Leave a Reply