BU Försvarsmakten

Fys från helvetet (BU dag 22)

Måndagar genomförs med kraft här på kompaniet. Ingen minns en fegis och så vidare. Eftersom majoriteten går högvakt var vi ganska få på morgonens kompanifys. Detta hindrade dock inte majoren som verkade ha fått instruktioner i hur ett fyspass skall genomdrivas direkt från hin håle själv. 

I gemensam tropp satte vi joggandes av ut på närövningsfältet och den fruktade grusgropen. Ned i underjorden (ungefär) bar det av. Väl på botten skymtade gruppens överkant långt, långt bort. Högt, högt upp. Allvarligt talat är det satbrant. Vi snackar svart pist eller värre. 

Stridsparsvis skulle vi sedan alternera mellan att kuta upp för backen och stanna på gropens botten och göra armhävningar. Regelbundet (och ofta) ljöd majorens visselpipa och vi gjorde fem burpees varpå tidigare aktivitet fortsatte. Efter 5 gånger upp var passet inte slut. Benböj tills alla var ikapp och sedan en gemensam löptur upp och ned för kullar. 

Så jävla grisjobbigt. Vedervärdigt. Ville nödslaktas. Pressade på för kung och fosterland utifrån mitt eget bästa och var så förstörd efteråt att folk frågade ”men Nilsson hur är det med dig!?” med oro i blicken. Roligt i efterhand. Tvivlar på om jag kommer kunna gå alls imorgon. Mycket bra pass för själ och moral. 

Var trött resten av dagen. Denna spenderades i datahallen med att öva felsökning MKN. Därefter nollställde vi allt och började installera om hela sambandsenhet igen. Ska fortsätta där jag slutade (SIP-servern) imorgon. 

Hur har din måndag varit frågas kom?

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply