BU Försvarsmakten

Fredag i försvaret  (BU dag 5)

Fredagen inleddes ute i korridoren vid 03. Dit anlände jag hostandes från sängen och inte från All in (stadens beryktade nattklubb). Kändes inte kamratligt att ligga kvar och hosta på logementet så jag satt utanför tills det avtog något. Som tur är har vi en mycket kompetent duo sjuksyrror på Försvarshälsan så efter frukost kunde jag kvittera ut hostmedicin och en klapp på axeln. Därefter övergick fokus till att lösa uppgift. Är så överröst med papper och litteratur att jag på allvar funderade på att bära det i persedelpåsen. Men sedan gjorde jag som GMU-befälet sagt och stannade upp och funderade på vad fan det är jag håller på med. 

Nere på Ledningsstridsskolan inleddes den sista dagen av datakom. Routrar, switchar och trilskande TP-kablar skulle övertygas om fred och samarbete. Tvångsåtgärder togs till men vi kunde tillslut ge klartecken. Tillbakaryckte med stil (läs skjutsad i fänrikens bil) mot matsalen. Här trodde jag vid ett tillfälle att jag skulle bli utskälld av ett befäl. Personen (som också är instruktör på kursen) flyttar till en stol bredvid mig som fänriken just lämnat och säger: ”Ja, jag måste prata med Nilsson” och ser allvarlig ut. Hinner fundera om denne scrollat genom min Tera Term logg och sett antalet trial and errors innan det visar sig att det är denna blogg personen vill diskutera. Och detta i positiva ordalag i form av en hälsning från en person på ett annat regemente. Lättnad. Väldigt roligt också. Det fick mig att fundera på vilka ni egentligen är som läser en lagom förvirrad rekryts betraktelser. Kommentera gärna något kort om er. Såklart utan för mycket detaljer. 

Lunchen avnjöts i lugn och ro (för första gången sedan inryck mer eller mindre). Därefter poplinställ på. Eftersom jag har feber läste jag Cisco-boken medan kamraterna kämpade genom ett gött mosigt närkampspass. Såg fruktansvärt ut. Stärkande av ungdomens moral, kropp och psyke. 

Därefter spenderade vi redigt med tid i korridoren, utelåsta från logementet. Rast vila på stället med varm choklad. Strax var det middagstid och ledigt. Så snart utrustningen för morgondagen ordnats, kängorna putsats och mjukisbyxorna satts på vidtog kortspel. Fick råpisk. 

Har just sänkt en shot… hostmedicin och hoppas på att kvarstanna i sängen hela natten. 

Gissa melodin och sjung med; Så göra vi när vi till sängs ska gå, sängs ska gå, sängs ska gå, så göra vi när vi till sängs ska gå, tiiiiidigt en fredags kväll. 

Klart slut.

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  Novisen
  oktober 20, 2017 at 8:03 e m

  Oh nooo, vad är det jag läser?! Träning i poplinställ även under BU? Bruna tishan också?

  Kämpa på med plugget Nilsson & krya på dig! Ses på måndag!

  • Reply
   Nilsson
   oktober 20, 2017 at 8:06 e m

   Ajemen, tydligen inget annat förrän man blir anställd… Vi tar en fika och pratar lastbil ^^

 • Reply
  Kristina
  oktober 20, 2017 at 9:12 e m

  Så går vi runt om ett enerissnår😂. Krya på dig😍

  • Reply
   Nilsson
   oktober 21, 2017 at 3:36 f m

   Haha japp. Tack!

Leave a Reply