Friluftsliv

Påsk i Tänndalen med solgrop, fjäll och kokkaffe

Tänndalen bjöd på blåfågel och en underbar påsk. Här kommer en sammanfattning.

Vilken jäkla påsk vi hade! Solsken, värme och gnistrande snö. På förmiddagarna åkte vi skidor i Tänndalen. Det gäller att komma tidigt för att njuta av lugnet i backarna innan underlaget förvandlas till sorbet i värmen. Så vackert ändå att se barmarken.

Tänndalen i slutet av april

Det hade gått att åka i t-shirt, galet. Kaffepaus på White on the hill har varit standard men vi hann även med en för mig numera klassisk kanelbulle i Buskvallen.

Tänndalen skidort

Vädret vi hade dessutom, så himla fint. Detta är verkligen den femte årstiden. Värme fast snö. Helt underbart!

Morakniv och eld i solgrop Tänndalen

På eftermiddagarna har det varit fri lek. Turer på fjället, kokaffe i solgrop med utsikt, obligatorisk after ski-öl, bad i vedeldad badtunna… det har inte varit ett dugg synd om oss kan vi konstatera.

Andersborgs våffelstuga fondue

På fredagskvällen tog vi Snövesslan upp på fjället och åt fondue i Andersborgs Våffelstuga. Flexie fick följa med och på vägen ned från fjället (ca 2-3 km promenad) åkte hon till och med lite pulka med mig. Vi avslutade med en heldags skoterfärd, men mer om det i nästa inlägg.

Den sista förmiddagen njöt vi bara njutit av kaffe och sol. Eller ja, Max har pluggade stackarn men jag hade det bra. Tänndalen <3 

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply